Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler installeren: waarom precies?

Een warmtepompboiler is een efficiënt alternatief voor de traditionele elektrische warmwatertank. U kan rekenen op korte opwarmtijden, want door de warmte van de omgevingslucht te gebruiken, vermindert een sanitaire warmtepompboiler de CO2-uitstoot tot 60%. Bovendien bespaart u flink op uw energiefactuur. 75% van de warmte wordt immers gerecupereerd uit de binnenlucht. Slecht 25% wordt uit elektriciteit gehaald. Verder zijn warmtepompen makkelijk in onderhoud en hebben ze een lange levensduur.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is op zich een gewone boiler. De verwarming met een warmtepompinstallatie vindt alleen niet plaats door een elektrische element of brander, maar benut de restwarmte uit de lucht. Het water wordt dus opgewarmd met behulp van warme lucht in de woning. Die warme lucht kan geleverd worden door het ventilatiesysteem van de woning of kan in eender welke ruimte onttrokken worden. Vervolgens wordt deze over een warmtewisselaar geleid, die gevuld is met een koelmiddel. De lucht staat warmte af en wordt als koude lucht afgevoerd. De energie uit de warme lucht wordt aangevuld met elektrische energie om de gevraagde temperatuur te bereiken.

PANASONIC - BUDERUS warmtepompboilers

Wuytens B.V.B.A. vertrouwt op de kwalitatief hoogstaande installaties van deze merken. De sanitaire warmtepompboiler van PANASONIC en BUDERUS bestaan uit twee delen: een warmtepomp en een sanitaire warmwatertank. Dit samengestelde systeem is eenvoudig te plaatsen en verzekert een laag energieverbruik en een lage CO2-uitstoot. De sanitaire warmtepompboiler is de eerste warmwatertank op de markt met een Inverter compressor. Deze technologie heeft als rechtstreeks gevolg een laag energieverbruik.