Vloerverwarming / Wandverwarming

Naast radiatoren zijn vloerverwarming en wandverwarming ook een perfecte warmtegenieter.
Voordeel: Warmte komt uit de vloer en is zuiniger omdat de temperatuur niet zo hoog is van de toevoer.
Naast dit voordeel is het ook enorm comfortabel en aangenaam, buizen zijn niet zichtbaar,...

Ook de combinatie met radiatoren is mogelijk, snelle opwarming door radiatoren, en daarna blijvende warmte van de vloerverwarming.

Waarom vloerverwarming?

  • Behaaglijke warmte
  • Gezonde lucht
  • Meer woonruimte
  • Energie- en geldbesparing
  • Vrije afwerkingskeuze
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Met elke energiebron
  • In elke ruimte
  • Voor elk gebouw
  • Topkwaliteit op alle niveaus

 

De meerlagenbuis

Geen zuurstofdiffusie
De meerlagenbuis bestaat aan de binnen- en buitenkant uit kunststof (elektronenstralen met polyethyleen: PE-Xc). Tussen deze lagen kunststof bevindt zich een overlangsgelaste aluminiumlaag.
In tegenstelling tot de gewone kunststofbuis zonder aluminium, biedt de meerlagenbuis het voordeel dat ze geen zuurstof doorlaat.
Zo krijgt corosie geen kans.
 
Vormvast
Als de installateur de buis buigt bij het leggen van de vloerverwarming, blijft de buis gebogen. Ze is vormvast, de installateur kan dus snel en kostenbesparend werken.
Een kunstofbuis zonder aluminium daarentegen zal na het plooien altijd proberen om terug te komen in haar oorspronkelijke toestand. Waarom het moeilijk maken als het gemakkelijk kan?
 
Alle systemen vindt u bij Henco
Het hart van elke vloerverwarming is de buis. Om de buis op haar plaats te houden, bestaan er verschillende systemen. Henco heeft alle systemen in haar gamma. Hieronder een overzicht:

 

Noppenplaat: op de uitvullingslaag wordt een noppenplaat geplaatst die al dan niet voorzien is van isolatie. De buis wordt tussen de noppen gevlecht en vervolgens wordt de dekvloer (chape) gelegd.

 

Staaldraad: op de uitvullingslaag wordt een isolatieplaat geplaast. Op deze isolatie komt een kunststoffolie waarop een stalen raster wordt bevestigd. Dit raster wordt voorzien van clips waarin de buis wordt gelegd. Vervolgens brengt men de dekvloer aan.

 

U-profiel: op de uitvullingslaag wordt een isolatieplaat geplaatst. Op deze isolatie komt een kuststoffolie waarop U-profielen worden bevestigd. De buis wordt in de U-profielen gelegd en vervolgens wordt de dekvloer aangebracht.

 

Tacker: op de uitvullingslaag wordt een isolatieplaat geplaatst. Op deze isolatie komt een kunststoffolie. Door middel van tackerclips bevestigt men de buis aan de isolatieplaat. Vervolgens brengt men de dekvloer aan.

 

Droogsysteem: op de uitvullingslaag wordt een isolatieplaat met noppen geplaatst. Tussen de noppen wordt een aluminiumgeleidingsplaat gelegd waarin de buis perfect past. Vervolgens wordt er een aluminiumverdeelplaat over het geheel gelegd. Op deze plaat wordt een PE-folie gelegd waarop de dekvloer wordt gegoten. De buis komt dus niet rechtstreeks in contact met de dekvloer